Van schets tot bureau met opbouw

De opdrachtgeefster wilde graag een bureau voor een prominente plek in de kamer. Het bureau moet een werkplek worden voor het werken met de naaimachine en de lockmachine. Deze moeten opgeborgen worden als het werk klaar en zodat de kamer meteen weer opgeruimd en netjes is. Ook zou het handig zijn als er een plek komt om lange dingen in op te bergen zoals rollen patroonpapier. En er moeten gaten in het blad komen op een onzichtbare plek voor de aanvoer van stroom naar de beide naaimachines.

Voor het uiterlijk en de kleur van de kast is één kast die het meest tot de verbeelding spreekt: het asymmetrische dressoir. Dit heeft de juiste kleuren, de geordende en tegelijkertijd verspringende verdeling in opgelegde vlakken, randen en vormen. Deze kast is op zichzelf al weer geïnspireerd op de kast met de klokjes.

De pootjes van het dressoir moeten ook bij het bureau worden toegepast. De vorm van het bureau met de kast erbovenop zal heel anders zijn dan die van de kast, omdat het gebruiksdoel heel anders is, maar voor de vormgeving blijf ik dicht bij de voorbeeldkast. De pootjes zijn uiteindelijk anders gemaakt, maar met een vergelijkbare uitstraling.

Met deze voorbeelden en het programma van eisen ga ik aan de slag en maak de schetsen. Samen met een brief waarin alles wat we hebben besproken nogmaals aan de orde komt stuur ik ze naar de opdrachtgeefster.

Nadat ik een akkoord voor de schetsen en de kleuren heb ontvangen ga ik aan de slag.

En dan is de kast af.

Voor meer foto's van het resultaat, ga naar bureau met opbouw.

De andere meubels waarvan je het proces van schets tot kast kunt zien. Klik op de foto's.