Van schets tot kast

Een geheel nieuw ontwerp of een nieuw ontwerp met elementen uit andere ontwerpen, maar dan helemaal aangepast aan een nieuwe situatie. Er zijn meerdere manieren om een ontwerp tot stand te brengen.

Tijdens een uitgebreid gesprek met de opdrachtgevers komt alle aspecten aan de orde van het meubel dat door mij ontworpen en gemaakt gaat worden. De opdrachtgevers vertellen mij het programma van eisen waar het meubel aan moet voldoen. Het meubel moet bijvoorbeeld passen op een specifieke plek, of geschikt zijn voor een bijzonder gebruiksdoel en passen in een omgeving. Ze geven ook aan welke van mijn ontwerpen hen in het bijzonder aanspreken. Ondertussen probeer ik al de eerste contouren van een ontwerp voor me te zien. Het is een heel dynamisch proces. Het resultaat is een lijstje met aanwijzingen en soms al een ruwe schets.

Aan de hand van deze informatie ga ik aan de slag om de schetsen uit te werken en het ontwerp definitief te maken.

Klik op foto’s om het ontwerp- en maakproces van dat meubel te zien.