Tafels en stoelen

Stoel met knik
Rode stoel
Tafel met eiken blad en rode poten
Tafel met ruit in het blad
Stoel van latten, rood
Stoel van kranten
Stoel van plaatmateriaal en latten, groen
Stoel van multiplex, geel
Rood bankje
Tafel met gekromde poten

Stoelen

Waar vind je een stoel die lekker zit en er ook nog mooi uitziet?

Deze handgemaakte stoelen zijn stevig en zitten comfortabel. Zowel lange als korte mensen zitten er lekker op.

Een mooie stoel ontwerpen is een uitdaging voor een meubelontwerper. Aan een stoel is bijna niets recht en allerlei vlakken en hoeken moeten op elkaar worden afgestemd en met elkaar verbonden. De zitvorm die ik hanteer is in principe steeds dezelfde. De zitting is een beetje schuin van voor naar achteren en de rugleuning is hol. Met behulp van verschillende constructies en materialen heb ik in de loop der jaren allerlei verschillende ontwerpen gemaakt. Hier is een selectie van al die ontwerpen te zien.

De gele stoel is een stoel in zijn meest basale vorm. De stoelen met de knik en de pijl zijn hier ook op gebaseerd, maar de zijkanten zijn anders geconstrueerd. De verschillende stoelen met latten als zitting en als rugleuning maken de stoel luchtig en soms zelfs bijna doorzichtig. Het maken van een stoel met latjes (die vaak ook nog individueel zijn gevormd) is arbeidsintensief. Daarom zijn de stoelen met latjes ook iets duurder dan de stoelen met grotere vlakken.

Alle ontwerpen kunnen ook als bankje worden uitgevoerd: een twee- of driezitter. Een voorbeeld is het rode bankje.

Klik op de foto's voor meer informatie en grotere afbeeldingen.

Tafels

Ook tafels kunnen op verschillende manieren worden geconstrueerd. De tafels op deze pagina zijn allemaal demontabel. Dus is de tafel makkelijk te vervoeren en te monteren.

Er zijn talloze variaties mogelijk: het tafelblad is rechthoekig of heeft juist ronde vormen; de poten zijn robuust en vierkant of elegant en rond. In overleg komen de gewenste vorm en het formaat tot stand.

De stoelen en de tafels bij elkaar opgeteld leveren eethoeken op in alle mogelijke vormen maten en kleuren.

Klik op de foto's voor meer informatie en grotere afbeeldingen.

Ieder meubel heeft een eigen pagina. Daarop staat vermeld tot welke van de drie categorie├źn het behoort: Of het meubel onderdeel in van de collectie of een meubel op maat of op voorraad is in mijn werkplaats en daarmee ook in de virtuele winkel. Dat is te zien aan de kopjes in de zijbalk:

Onderdeel van de collectie
Meubel op maat
In de winkel