Sokkelkisten voor “De Pitten”

Uit voorraad te koop

"De Pitten" is een samenwerkingsproject met beeldhouwster Cissy van der Wel. De bronzen zijn door haar ontworpen en de sokkelkisten die erbij horen heb ik voor mijn rekening genomen.

Voor dit project hebben we een aparte website gemaakt met iets meer achtergronden en een klein blogje over de voortgang van het project. Klik hier voor deze Pittenwebsite.

Klik hier voor de folder bij dit project.

Hieronder de tekst uit deze folder:

“De Pitten” is een serie van vijf organische vormen, gegoten in brons.
Gedurende vijf jaar wordt ieder jaar een nieuw beeld gerealiseerd tot de serie compleet is. De presentatie is jaarlijks tijdens de Open Dagen van het Concordia Creative Industries Building te Utrecht.
Bij de bronzen horen speciaal voor ieder beeld ontworpen sokkelkisten. Deze wordt gemaakt van multiplex, dat met de hand in een vorm wordt gefreesd. Het beeld kan in de kist worden bewaard en erop gepresenteerd.
De beelden en de sokkelkisten zijn genummerd en gesigneerd. Er worden per ontwerp maximaal 30 exemplaren gemaakt. De vijf beelden met de sokkelkisten vormen met elkaar een unieke stapeling; een autonoom kunstwerk op zich.

De vormen van “De Pitten” zijn ontstaan vanuit een fascinatie voor groeiprocessen in de natuur. De Pitten blijven over na de bloei. Alles vergaat, de pit blijft en bevat weer nieuw leven. De pit is symbool voor de cyclus van afsterven en nieuw leven.

Deze beelden met kisten zijn te koop via Cissy van der Wel!

Materialen:
Diverse soorten multiplex met meerkleuren verfeffecten. Afgewerkt met vernis. De kisten zijn van binnen gevoerd met zwarte velours. De kisten en de bronzen zijn genummerd en gesigneerd.

Afmetingen groene sokkelkist:
Diameter: ca. 31 cm.
Hoogte: ca. 14 cm.
Beeld:
Diameter: ca. 17 cm.
Hoogte: ca. 10,5 cm.

Afmetingen rode sokkelkist:
Diameter: ca. 24 cm.
Hoogte: ca. 24 cm.
Beeld:
Diameter: ca. 12,5 cm.
Hoogte: ca. 19 cm.

Afmetingen blauwe sokkelkist:
Lengte: ca. 31 cm.
Breedte: ca. 30,5 cm.
Hoogte: ca. 9,7 cm.
Afmetingen Spiraal:
Diameter: ca. 18 cm.
Hoogte: ca. 3,8 cm.

Fotografie van de eerste drie foto's: Norbert Waalboer